Oh Canada!

Inlägget innehåller annonslänkar.
Inom aktievärlden är det mycket fokus på USA-marknaderna. Det många dock glömmer är att deras granne i norr har många intressanta bolag. Det finns många olika energirelaterade bolag, både inom olja och förnyelsebar energi. Själv äger jag just nu Brookfield Renewable Corp, Brookfield Infrastructure Corp och Decisive Dividend. Dessutom har jag Acadian Timber, TransAlta Renewables och Savaria Corp på min bevakningslista. Många spännande bolag med andra ord.
Det är inte så lätt att följa den kanadensiska marknaden, men jag ska tipsa om en hemsida: www.fool.ca som är en motsvarighet till den populära The Motley Fool som bevakar amerikanska aktier och andra sparformer. Det man slås av när man läser på om kanadensiska aktier är att de är väldigt stolta över ett av sina bolag. Det är bolaget Fortis som är en stor och stabil pjäs inom energisektorn. Det verkar vara en riktig folkaktie som en majoritet av det kanadensiska folket har i sina portföljer.
Har du några kanadensiska aktier i din portfölj?