Bombmatta för stabilt flöde

Inlägget innehåller annonslänkar.

Utdelningsinvesterare kan ibland prata om uttrycket bombmatta. Det innebär att man får utdelning jämnt fördelat under året. Ett exempel skulle kunna vara att man vill ha en utdelning varje vecka för att få ett stabilt kassaflöde. I det här inlägget ska Aktiekemisten ge ett förslag på hur en sådan portfölj kan se ut för att få en jämn fördelning av utdelningar med stabila utdelningsaktier. För enkelhetens skull utgår jag ifrån kvartalsutdelande bolag och att varje månad innehåller 4 veckor. Det kommer ge någon enstaka tom vecka under året, men det är inte lätt att ta hänsyn till hur alla veckor ligger i förhållande till månad.

Utdelningsschema 

Månad och vecka
Bolag
Jan/Apr/Jul/Okt v.1 Iron Mountain Corp
v.2 Altria Group
v.3 WP Carey Inc
v.4 Bank of Nova Scotia
Feb/Maj/Aug/Nov v.1    AT&T
v.2 General Dynamics
v.3 Colgate-Palmolive
v.4 Westrock Co
Mar/Jun/Sep/Dec v.1 Fortis Inc
v.2 Johnson&Johnson
v.3 Duke Energy Corp
v.4 Cibus Nordic Real Estate

Det finns såklart många andra bolag att sätta in istället. Är det något du skulle vilja byta ut?