Duke Energy Corp

Duke Energy Corp är ett amerikanskt elbolag med ca 7,2 miljoner kunder i bl.a. staterna North och South Carolina, Kentucky och Florida. Det innebär att det är det elbolag i Amerika med flest kunder. De producerar sin elektricitet med kärn-, vatten-, kol- och vindkraft.

Elbolag är stabila att äga med tanke på att det är en ganska förutsägbar bransch. Folk kommer alltid att behöva elektricitet. Det som gör det ännu bättre i det här fallet är att Duke Energy inte har så många andra bolag att konkurrera med i sitt område. Det gör att de har en stabil kundbas.

Aktien har som alla andra bolag tagit en del stryk senaste tiden och är ner ca 25 % jämfört med en månad sedan. Direktavkastningen är just nu 5,26 % som betalas ut i mars, juni, september och december. Duke Energy Corp är ett av de större innehaven i min portfölj och ser fram emot att köpa fler av dessa i framtiden.