Bolag som väntar på att komma in i portföljen.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Hur många bolag som man ska ha i en portfölj är något man kan diskutera länge. Vissa menar att det är bättre att ha 10-15 stycken som kan följa noggrant. Andra menar att man kan ha fler. Nackdelen med att ha många bolag är att man inte kan följa dem i detalj. Å andra sidan är portföljen inte lika känslig om ett bolag går dåligt om man har många. Då gör det inte lika mycket att man inte har 100% koll på bolagets dagliga händelser. Gemensamt för de bolag som man har i sin portfölj behöver dock vara att man tror på dem på lång sikt. Kan man inte tänka sig att äga dem i 10 år, bör man inte äga dem 5 minuter heller.

Jag hittar då och då bolag som jag är intresserade av och vill ha med i min portfölj. Då skriver jag upp dem på en lista och köper in dem successivt till portföljen. Nedan ser du min lista just nu och klickar du på bolagen kan du se aktiens historik på Avanza.

Brookfield Infrastructure Partners
DNB
Gjensidige Forsikringer
EPR Properties
Acadian Timber
Digital Realty Trust
Bank of Nova Scotia
Skanska B
Main Street Capital
Mowi
Sanoma Oyj
Telenor
HiQ
BASF
Texas Instruments
Lagercrantz
Welltower
Waste Management
Svolder
TransAlta Renewable
Coca Cola Company
Savaria Corp
Vitreous Glass
Listan är salig blandning som innehåller allt från lax till läromedel. Man får i alla fall en spridning mellan olika branscher. Vilka bolag väntar på att komma in i den portfölj?