Rea på Intrumaktier

Intrum är en av Europas ledande bolag inom inkasso och kredithanteringstjänster. Bolagets aktiekurs har rasat hur mycket som helst senaste tiden i spåren av Corona-viruset. På en månad är de ner ca 37% jämfört med Index OMXS30 som är ner 19%. Är detta då motiverad? Italien, som nu är helt nedstängd, är bara en del av deras marknad. Deras krediter i Italien har fastigheter som säkerhet så det borde inte vara ett problem. Det som dock kan vara ett problem är att domstolarna har stängt och därmed inte kan besluta om fordringar.

En annan aspekt kring Intrum-aktien är blankningen. Det är en av de mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen, vilket hjälper till med att trycka ner priset. När jag började köpa aktier i Intrum var kursen över 300 kr. Sen dess har den varit nere och rundat 200 kr-strecket två gånger för att återhämta sig. Nu är det ännu billigare. Frågan är om det kan bli billigare? Tittar man på de köprekommendationer som finns, ligger lägsta riktkursen på 273 kr. Borde inte analyshusen sänka en sådan om de tycker att det är fara å färde?

Jag har köpt de senaste två veckorna och kommer fortsätta köpa på måndag igen. Då får vi se om kursen gått upp eller ner. Det får tiden visa.

Disclaimer: Inlägget ska inte ses som ett köpråd. Gör alltid din egen analys före du handlar med finansiella instrument.