Börsintroduktion NordRest

NordRest ska till börsen. De driver restauranger på över 200 platser, på ställen där det kommer mycket människor. Det är exempelvis Karolinska institutet, Ericsson, Region Gävleborg m.fl. De äger också ett bolag som tillverkar portionsförpackningar till försvarsindustrin. Bolaget har ökat omsättningen mycket de år som är med i prospektet. På sista raden redovisas vinst, vilket motsvarar ett P/E-tal på runt 14. Det är en helt okej värdering för en IPO.

Det är möjligt att tecka aktier via Avanza, och då är det 70 st á 108 kr/st som gäller. Sista dag att teckna är tisdag 21 maj och första handel sker torsdag 23 maj. Erbjudandet är på 300 miljoner kronor, varav 50 % är tecknade av ankarinvesterare. Det är inga fondbolag med på listan över ankarinvesterare. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att börsintroduktionen är ganska liten.

Följande faktorer tycker Aktiekemisten talar för att det blir en lyckad IPO:

  • Affärsvärlden har uttalat sig positivt och ger rekommendationen teckna.
  • Man har förkortat anmälningstiden för institutionella investerare på grund av stort intresse.
  • Ganska lågt P/E-tal.
  • Liten andel nyemission. Två tredjedelar av IPO:n är storägare som säljer av sina aktier.
  • Exponering mot försvarsindustrin.

Aktiekemisten kommer teckna aktier för en klassisk teckna-sälj. Det borde finnas möjlighet för aktien att stiga i den inledande handeln.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Du bör alltid göra en egen analys när du investerar.