Börsintroduktion Karnell

Det har varit länge sedan det har varit någon börsintroduktion, men nu är det dags igen. Karnell är en liten serieförvärvare som grundades 2016. Man satsar på ägande i företag som omsätter 50-350 miljoner kronor per år, och fokus ligger på branschen industriteknik. Om de företag man förvärvar har en egen produkt som de utvecklat ses det som en fördel.

Priset per aktie kommer hamna i intervallet 26-30 kr (värdering runt P/E 15) och deltagande kräver teckning av minst 250 aktier. Är man kund hos SEB eller Avanza får man vara med i leken. Sista teckningsdag är onsdag 20 mars och första handel sker fredag den 22 mars. Institutionella investerare har fått sin sista teckningsdag flyttat till idag då intresset är stort. Hela IPO:n är på 269 miljoner kronor och ankarinvesterarna har bokat 53 %. Det är bl.a. Berenberg, SP fonder, Handelsbanken fonder och Swedbank Robur som vill ha en del av kakan.

Det är inte mycket aktier kvar att fördela till de inte är ankare. Det blir antagligen liten tilldelning om man ens får någon. Det är mycket positivt kring denna börsintroduktion. Affärsvärlden, Börsveckan och Privata Affärer ger tummen upp till att vara med. Värderingen är rimlig jämfört med liknande företag vilket också talar för att det finns något som driver upp priset i början. Aktiekemisten har tisdag förmiddag lagt upp en omröstning på twitter eller X som det nu kallas. Vi för se om det är någon som hinner rösta där.

Aktiekemisten kommer delta i denna börsintroduktion med ett konto på Avanza för en klassisk teckna/sälj. Förhoppningsvis finns det en liten vinst att hämta hem.

Gör alltid din egna analys. Det går att förlora kapital när du deltar i Börsintroduktioner.