Optionslösen december 2023

Inlägget innehåller reklamlänk för Degiro.

Aktiekemisten måste tillstå att det här med optioner är väldigt givande. Det är inte lika passivt som utdelningsinvestering, men det tar inte så mycket tid. December månads lösendatum har passerat och denna gång inkasserades följande premier.

  • 1 x Call Ericsson B 51 kr (Erhållen optionspremie: 109,30 kr)
  • 1 x Call Ericsson B 52 kr (Erhållen optionspremie: 79,32 kr)
  • 1 x Call SSAB 59 kr (Erhållen optionspremie: 8,62 kr efter rullning från november)
  • 1 x Put Kindred 85 kr (Erhållen optionspremie: 169,87 kr)
  • 2 x Put Kindred 87,5 kr (Erhållen optionspremie: 370,07 kr)

Totalt: 737,18 kr

Både Ericsson och SSAB har stuckit iväg i kurs, så där blev det lösen. Jag försökte se om det skulle gå att rulla, men det fanns inget scenario där man skulle tjänat mer på det. Det blev i alla fall lite kursvinster då Ericsson köptes in för 50 kr/aktie och SSAB för 57 kr/aktie. I Kindred har jag än så länge fått många fina premier på mina Puts, och det ser ut att fortsätta. Jag hade egentligen bara en Put på 87,5 kr i Kindred med en vecka kvar, men då det var uppenbart att Ericsson och SSAB skulle gå till lösen ställde jag ut en Put till med bra premie och hög marginal till lösen.

De aktier som Aktiekemisten har på sitt optionskonto räknas inte in i vanliga portföljen. De finns på ett konto hos DEGIRO, och om du vill prova optioner kan du öppna ett konto hos dom. Investeringar involverar risker för förluster.