600 000 kr

I maj 2016 köpte jag mina första aktier i Volkswagen. Dessa fick ligga och gotta till sig något år tills att jag kom på att det inte är så dumt att köpa aktier. I slutet av 2017 började jag handla kontinuerligt i lite allt möjligt som jag tyckte verkade vara bra då. Aktier som SAS, Stillfront, Cloetta och Attendo är några exempel på bolag som fick vara med i portföljen i början, men som snabbt såldes av igen.

Utdelningsstrategin var den jag fastnade för och med det blev det också typen av bolag som skulle in i portföljen, alltså sådana med stabila och stigande utdelningar. Många portföljinnehav som har varit med från början är kvar. Dessutom har portföljen vuxit med fler och fler innehav och är nu uppe i 46 st.

I samband med att portföljen har vuxit har det också flödat in en del pengar i den. Med gårdagens köp i Dividend Select 15 Corp passerades 600 000 kr i insatta pengar. Tänk vad mycket pengar det är. Tänk vad mycket kul man skulle kunna ha gjort för dem. Samtidigt vet jag inte riktigt vad jag skulle ha lagt alla pengar på. Det jag däremot vet är att alla dessa pengar kommer skänka mig mycket fritid i framtiden.