Börsintroduktion RanLos

RanLos har bestämt sig för att gå till börsen. Företaget har tagit fram ett mätsystem som snabbt ska kunna avgöra om det är något komponentfel hos bilar. Bolaget har inte varit igång så länge, och försäljningen under 2022 uppgick till ca 1 miljon kronor. Bolaget har tillgång till tre distributörer, en i Japan, en i Korea och en i Tyskland. Med hjälp av dem har de möjlighet att få ut sin produkt till många fordonstillverkare.

Hela börsintroduktionen är på 15 miljoner kronor. Det finns teckningsåtaganden för 61,8 %, vilket innebär att alla som vill vara med får slåss om ungefär 6 miljoner. Det går att teckna hos både Avanza och Nordnet. Avanza stänger deltagandet den 19 mars och Nordnet den 20 mars. Första handelsdag är 31 mars. Minsta antal att teckna är 220 st á 25 kr/st, vilket innebär 5 500 kr.

Affärsvärlden ser i ett optimistiskt scenario stor uppsida och begränsad nedsida. Rekommendationen teckna ges. På Finanstwitter finns två omröstningar:

Historiskt sett brukar det räcka med att Affärsvärlden säger teckna och att intresset är större för att teckna än att inte teckna i omröstningarna. Just nu lutar det åt att Aktiekemisten kommer att teckna för att sälja första handelsdag vid tilldelning. Chansen att få tilldelning är liten, men är man inte med har man ingen chans att få heller.

En påminnelse om att göra sin egna analys innan man ger sig in i leken. Inlägget ska ej ses som en rekommendation och Aktiekemisten tar ej ansvar för ageranden baserade på detta inlägg.