Mina tankar om Castellum

Jag tror att alla vid det här laget vet om att det inte blir någon utdelning från Castellum. Många har därför sålt sina aktier, och med ett allmänt negativt sentiment kring fastigheter har aktiekursen sjunkit. Dessutom ska det göras en företrädesemission på 10 miljarder, vilket ger utspädning i ägandet och att vinsten ska fördelas över ett större antal aktier. Syftet med emissionen är bl.a. att säkra finansiering för de obligationer som förfaller inom en när framtid.

För att vara en aktie som var på väg mot sitt 25:e år av utdelningshöjning har det stormat rejält. Roger Akelius har verkligen rört om i grytan och lyckats gjort sig av med Rutger Arnhult. Han har dessutom kommit över många aktier till en billig peng. Substansrabatten är i skrivande stund 41 %. Akelius är duktig på att tjäna pengar, och räds i detta fall inte att få aktien till att sjunka. Så måste det i alla fall vara med allting som varit runt omkring Castellum på sistone.

Ska man då ta rygg på Akelius? Det är en förmögen man som har näsa för business. Frågan är om detta är sista dramat man fått se i bolaget eller om det kommer mer framöver. Än så länge har jag kvar mina aktier och det är egentligen av två anledningar.

  1. Castellum tjänar fortfarande mycket pengar, och kommer med mycket stor sannolikhet att börja dela ut igen nästa år.
  2. Min erfarenhet är att om man har ett års tålamod med stabila bolag som pausar utdelningen så blir man rikligt belönat.

Vi får se framöver hur allting utvecklar sig med Castellum, men än så länge håller jag kvar min lilla andel i portföljen.