De bästa affärerna görs när det ser som mörkast ut

Börsen har inte varit munter på sistone. Många bolag har fått se sina aktiekurser sjunka. Med det kommer paniken hos allmänheten. Allt som räddas kan, räddas skall. Det spelar ingen roll att man säljer aktier till förlust. Man ska bara se till att inte förlora mer. De som känner så kommer också vara dem som kommer vara mer restriktiva till att handla på börsen framöver. Det är dem som kommer missa en stor del av uppgången och först börja handla när börsen har stigit som mest. Det är inget bra sätt att investera på.

Aktier kan alltid gå ner i värde. En aktie som har sjunkit med 90 % kan sjunka med 90 % igen. Dock är det mindre sannolikt om man köper stabila bolag. Bolag som haft en stabil utdelning under många år och som visat vinst länge kommer ha stor sannolikhet att gå bra i framtiden. Är marknaden i gungning kommer man ofta över dessa billigt. När det ser som mörkast ut kommer man kunna komma över bra aktier väldigt billigt och det kan vara en bra affär.