Sämre börs leder till minskat intresse?

 

Leder nedgångar till ett minskat intresse för börsen? Svaret på frågan är antagligen ja om man ser på det bland allmänheten. Går börsen ner får man panik, man säljer sina aktier och sedan tänker man inte på det mer innan man börjar höra en massa positivt om den igen. Bevis för ovanstående kan Aktiekemisten se på besöksstatistiken för bloggen. Förra månaden landade på över 14 000 visningar, medan det denna månad ser ut att landa på 8 000 – 9 000 besökare. Visserligen har jag inte själv varit så aktiv på med att skriva inlägg, men det är ändå en stor skillnad. 
Ett mindre intresse behöver inte vara något negativt i dessa tider, under förutsättning att man ser till att behålla sina innehav. Genom att göra förhastade försäljningar kan man så klart rädda sina pengar, men det är svårare att tajma när man ska gå in igen. Vändningen kan komma fort, och då är det lätt att missa dagar med stora uppgångar på marknaden. Se bara tillbaka på hur det var när Corona bröt ut. Efter en månad började börsen vända uppåt igen, och sitter man inte aktivt och bevakar marknaden kan man gå miste om mycket avkastning. Däremot kan det vara bra att lasta in en extra slant på marknaden om man har möjlighet, eftersom att börsen på lång sikt bör stiga.