Bra utveckling för Cardano

 

Aktiekemisten har en liten portfölj med certifikat som följer kryptovalutorna ethereum, bitcoin och cardano. Den sistnämnda valutan köptes in 23 juli, och har sedan gått upp med 126 %. Det är väldigt trevligt att se, men vad beror det egentligen på?

Det finns ett par anledningar till detta. Det första är att cardano framställs som en miljövänlig kryptovaluta. Bitcoin har fått mycket kritik för sin påverkan på miljön då det krävs mycket elektricitet för att driva tekniken. Algoritmen som används för valutan är betydligt mer energieffektiv. Den andra anledningen till uppgången är en uppdatering i valutan som möjliggör smarta kontrakt. Denna uppdatering kommer den 12 september och gör att den kan användas på någorlunda samma sätt som ethereum. Om cardano kan utmana ethereum finns det mycket potential i kursen.