Börsintroduktion Idun Industrier

 

Det är många börsintroduktioner på gång just nu, så det gäller att sålla bland de som finns. Många små bolag som noteras har dessutom lång tid mellan teckningstid och första handelsdag, vilket gör att man kan behöva låsa pengar under samma period. Dessutom är det svårt att få tilldelning i små börsintroduktioner. Idun Industrier erbjuder inte heller en stor börsintroduktion. Dock är den betydligt större än de flesta andra som erbjuds just nu. 199 miljoner kronor ska tas in i bolaget, och 82 % är redan tagna av fina ankarinvesterare så som Handelsbanken Fonder och Spiltan. Det som gör att det nog kan bli en tilldelning i det här fallet är att Avanza är huvudrådgivare, vilket får en att tro att bolaget vill ha in en stor portion småsparare. 

Själva bolaget kan bäst beskrivas som ett litet investmentbolag. De deläger bl.a. ett företag som installerar biltvättar och ett som tillhandahåller turbinunderhåll. Anledningen till börsnoteringen är att de vill fortsätta sin expansion och köpa in fler företag.

Teckningskursen är satt till 86 kr, och man behöver teckna minst 70 aktier för att vara med. Sista teckningsdag är 23 mars och handeln börjar 25 mars. Aktiekemisten kommer teckna på två konton hos Avanza och hoppas på att få tilldelning på någon av dem. Affärsvärlden tycker att man kan teckna, och det är även lite snack om bolaget på twitter, vilket brukar vara ett gott tecken.

Inlägget ska inte ses som ett köpråd. Bilda dig en egen uppfattning innan du tecknar. Du kan förlora delar eller hela din investering när du köper aktier.