Bokrecension: Så här blir du miljonär i hängmattan

 

Jag har haft förmånen att få läsa Per H Börjessons bok: Så här blir du miljonär i hängmattan. Det här är en tunn bok som man med enkelhet kan läsa ut på ett par timmar, förslagsvis i hängmattan. Den framträdande andemeningen med boken är att det inte är särskilt svårt, och att man med förhållandevis enkla riktlinjer kan få ihop ett gäng olika miljoner. En av miljonerna fås genom det allmänna pensionssystemet, en annan med hjälp av tjänstepension. Sedan framhävs även vikten av att spara. I boken anges 10 % av lönen som en bra riktlinje för att få ihop runt en miljon kronor till när man blir äldre om man som ung börjar sätta undan lite pengar. Här är det återigen enkelt. Fondsparande lyfts fram som den enkla vägen, där man framförallt väljer indexfonder. Författaren lyfter också fram andra typer av fonder i boken.

Har man inget intresse för sin ekonomi, eller är orolig för hur pensionen kommer bli, är detta en perfekt bok att läsa för att komma igång och förstå hur pengar kan arbeta. Har du däremot hållit på med aktier ett tag, får man inte ut så mycket mer än trevlig läsning.