Utdelningshöjning från Albemarle Corp

Ett av världens största bolag som bearbetar metallen litium är Albemarle Corp. Litium är en viktig metall vid tillverkning av batterier då det är en av de mest oädla metallerna man kan komma över. Kombinerar man ihop de med en mycket ädel metall eller annat ämne med hög oxiderande förmåga får man ett batteri med hög spänning. Det är nu man märker att kemist driver bloggen….

Hur som helst har de meddelat om en utdelningshöjning från $0,3675 till $0,385 per kvartal, vilket motsvarar en höjning på 4,8%. Jämför man med den genomsnittliga utdelningshöjningen för de senaste tjugo åren är höjningen lägre, då man i snitt höjt med 7,75% per år. Tittar man på utdelningsandelen som är ca 17%, finns det stora möjligheter till rejäla utdelningshöjningar framöver.